Popis
Jogurt turecký 10% tuku - suzme yoghurt HAYDİ 1kg
Složení:
z paserizované smetany 10% tuku
Skladování: suché místo, +6 - +8°C.
Recept na turecký jogurtový dip - Haydari
6 polévkových lžic tučného tureckého jogurtu
1 svazek kopru
1 polévková lžíce másla
1 čajová lžička sušené máty - Nane
½ čajové lžičky soli
Sýr – konzervovaný Peynir GAZI
1 dílek česneku
pide
Příprava
máslo a mátu dáme na pánev krátce zpěnit.
Kopr rozsekáme na drobné kousky, sýr peynir vidličkou rozmačkáme, přidáme jogurt, sůl, rozdrcený česnek, směs másla a máty. Dobře promícháme. Můžeme dát vychladit nebo nemusíme. Nejlépe chutná s opečeným chlebem pide, výborný také k masu.
Recept na AYRAN - výborný jogurtový nápoj pro letní dny
800 g bílého tučného tureckého jogurt
1 l studené vody
2-3 čajové lžičky soli
Příprava:
jogurt a část vody rozmícháme, přidáme sůl a zbytek vody a šleháme do pěny. Lze dochutit např. sekanou čerstvou nebo sušenou mátou Nane. Hotový uchováváme v lednici a rychle spotřebujeme.
Podobné produkty
HODNOTY NA 100 g: | |
Energie | 127 kcal |
Tuky | 10 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 6,7 g |
Sacharidy | 5,2 g |
- z toho cukry | 5,2 g |
Vláknina | neuvedeno |
Bílkoviny | 3,9 g |
Sůl | 0,13 g |
Země původu | Turecko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.