Popis
Rajčatový protlak turecký - domates salca ÖNCÜ 370g
Složení:
rajčata, sůl
Skladování: suché místo a chladné místo.
Ezme - dip z rajčat vhodný k masu nebo jen tak k opečenému pečivu
Suroviny:
1 polévková lžíce rajčatového protlaku
1 polévková lžíce paprikového protlaku
nebo 2 lžíce mix protlaku
1 polévková lžíce papriky pul biber (drcená)
1 polévková lžíce papriky toz biber (mletá)
1 polévková lžíce nane - máty
½ čajové lžičky koření isotu (lehce pálivá paprika)
1 čajová lžička koření škumpy
1 čajová lžička soli
šťáva ze čtvrtky citronu
2 polévkové lžíce sirupu nar z granátového jablka
½ dcl oleje, nejlépe olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
3 červené papriky kapie
4 středně velká rajčata
Petržel, množstvím nešetříme.
Příprava:
Do miska dáme protlak, papriku pul biber, papriu toz biber (mletá), nane – mátu, koření isot. koření škumpa, sůl, šťávu ze čtvrtky citronu, sirup nar z granátového jablka, olej. Vše dobře rozmícháme. Kdo má rád ostřejší přidá chilli papriku, pepř, pálivou papriku.
Mezitím nakrájíme na drobno cibuli, a utřeme česnek, přidáme do zamíchané směsi. Kapie rozmixujeme a přidáme také do směsi, zamícháme.
Stejně rozmixujeme i rajčata a přidáme do směsi, promícháme.
Na konec přidáme nasekanou petržel, dobře promícháme.
Dip servírujeme k masu nebo se dává k opečenému pečivu. Má výbornou svěží chuť. V létě chutná chlazená.
Podobné produkty
HODNOTY NA 100 g: | |
Energie | 477 kJ/114 kcal |
Tuky | 0,9 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,7 g |
Sacharidy | 20 g |
- z toho cukry | 13,9 g |
Bílkoviny | 4,8 g |
Sůl | 8 g |
Země původu | Turecko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.