Popis
Şalgam je tradiční kvašený nápoj, který se hojně konzumuje v turecké kuchyni. Je známý také jako Şalgamová šťáva. Tento nápoj se získává kvašením ingrediencí, jako je černá ředkev, mrkev, česnek a zejména pepř Adana.
Şalgam se hojně konzumuje zejména ve městech jako Adana, Mersin, Hatay v jižním Turecku. Obvykle se podává s kebabem a dalšími masovými pokrmy. Chuť Şalgamu začíná ostrou a hořkou chutí, poté zanechává kyselou a slanou chuť.
Şalgam je oblíbeným nápojem jak pro svou chuť, tak pro své zdravotní účinky. Jeho fermentované složky mohou přispívat ke zdraví trávicího systému a podporovat imunitní systém. Pomáhá upravovat hladinu cukru v krvi. Doporučujeme servírovat chlazený.
Složení:
černá mrkev, tuřín, voda, pepř
Skladování:
suché místo a chladné místo.
Podobné produkty
HODNOTY NA 100 g: | |
Energie | 12,6kJ/3kcal |
Tuky | 0,12g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,12g |
Sacharidy | 0,16g |
- z toho cukry | 0g |
Vláknina | 0,1g |
Bílkoviny | 0,24g |
Sůl | 0,76g |
Země původu | Turecko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.