Popis
Vinné listy turecké - Yaprak sarma 400g
Složení:
Vinné listy, sůl, regulátor kyselosti
Recept na pokrm z vinných listů - Yaprak Sarma
1 balení vinných listů
1 ½ sklenice rýže
1 polévková lžíce protlaku rajčatovo-paprikový mix
1 polévková lžíce rajčatového protlak
4 plátky citrónu
2 střední cibule
2 x ½ sklenky oleje
sůl, nasekaný svazek petržele hladkolisté, může být i kopr
1 čajová lžička máty, sladké papriky
Příprava:
olej nalijeme do vyšší pánve a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Asi 5 min restujeme a pak přidáme opranou rýži, zamícháme, 5 min. povaříme, přidáme rajčatový protlak, chvíli zas povaříme, často mícháme, osolíme, přidáme mix protlak a červenou papriku Pul Biber, sůl, ale rýži do měkka nevaříme, ta se bude dodělávat pak uvnitř listů. Před odstavením přidáme nasekanou petržel, případně kopr, zamícháme.
Necháme vychladnout a pak plníme listy. Náplně nedáváme mnoho, aby až rýže zcela nabyde, aby list nepraskl. Plníme od širšího okraje listu a tvoříme ruličky, pevně zabalíme, jinak se rozapadnou.
Připravené naplněné srolované listy poskládáme do širšího hrnce, zalijeme vodou nebo zálivkou z protlaku, kdy jsme 1 polévkovou lžíci rajčatového protlaku dali do pánve na druhou půl sklenku oleje a rozředili dostatečným množstvím vody tak, aby až zalijeme listy, byly všechny ponořené. Poklademe nahoru plátky citronu, přiklopíme pokličkou a vaříme cca 35 min.
Do náplně si můžeme přidat cokoliv, třeba i trochu mletého masa.
A kdo si nechce sám vařit Yaprak Sarma, může použít hotový pokrm
Podobné produkty
HODNOTY NA 100 g: | |
Energie | 284kJ / 58kcal |
Tuky | 0,4g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,4g |
Sacharidy | 9,6g |
- z toho cukry | 1g |
Bílkoviny | 3,9g |
Sůl | 7,0g |
Země původu | Turecko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.